Lodkarta över Bysjön, länk till startsida
Publicering av lodkartor på internet

Idén att lägga ut dessa kartor på nätet konkretiserades på våren 2000 då jag skulle hitta på lämpliga arbetsuppgifter åt en praktikant från Birminghams universitet, Annette Bolton. Hon scannade de flesta kartorna och matade in uppgifter om sjöarna i en databas. Sedan dröjde det till 2004 innan nästa praktikant, Anders Olsson, kunde ta vid och lägga in de scannade kartorna i en Corel Draw-mall. Inte heller denna gång blev det helt klart utan Mårten Bydén fick sitta med lite kartor under sommaren 2005. Under mellandagarna 2005 lade jag sista handen på denna etapp av lodkartorna.

Nu finns det drygt 350 sjöar att hämta. Förutom insatserna från praktikanterna är detta ett ideellt projekt. Naturligtvis vill vi gärna få med flera kartor i denna bas men arbetet får ta den tid som blir tillgänglig. Arbetet består i att scanna in kartorna, lägga in dem i en mall, komplettera databasen med uppgifter samt uppdatera denna hemsida.

Under 2012 har samlingen kompletterats, främst med kartor i den södra delen och i Varberg. Det är Belinda Sjöblom som under sin praktik på Melica stått för den insatsen.

Projektledare

Initiativtagare och projektledare för detta projekt är Stefan Bydén.